les senyoretes d’avignon curiositats

0 0

Les Senyoretes d’Avignon és una de les obres més importants del pintor Pablo Picasso, creada l’any 1907. Aquesta obra representa cinc dones nues en una habitació, amb formes geomètriques i colors brillants. És una obra que ha despertat molta curiositat i interès en el públic, ja que és una de les primeres obres del període cubista.

Una de les curiositats més interessants de Les Senyoretes d’Avignon és la seva influència en altres artistes i moviments artístics. Aquesta obra va ser un punt de partida per al desenvolupament del cubisme i va influir en altres artistes com Georges Braque i Juan Gris. A més a més, Les Senyoretes d’Avignon també va inspirar altres moviments artístics com l’expressionisme i el futurisme.

Una altra curiositat és que Picasso va trigar nou mesos a crear aquesta obra, ja que va fer moltes esbossos i estudis preparatoris abans de començar a pintar el quadre final. Això demostra la dedicació i la passió que va posar en aquesta obra, que avui en dia és considerada una de les obres mestres de la història de l’art.

3 busquedas relacionades amb les senyoretes d’avignon curiositats:
1. Significat i interpretació de Les Senyoretes d’Avignon de Picasso
2. Les Senyoretes d’Avignon i el desenvolupament del cubisme
3. Influència de Les Senyoretes d’Avignon en alt

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz