hipercolesterolèmia familiar genètica

0 4

La hipercolesterolèmia familiar genètica és una malaltia hereditària que es caracteritza per uns nivells elevats de colesterol en sang. Aquesta malaltia és causada per una mutació en un gen concret que afecta el metabolisme del colesterol. Això provoca un augment del colesterol LDL (conegut com a «colesterol dolent») en la sang, el que pot conduir a malalties cardiovasculars com l’aterosclerosi i l’infart de miocardi.

És important destacar que aquesta malaltia és hereditària, la qual cosa significa que si un membre de la família té hipercolesterolèmia familiar genètica, la probabilitat que altres membres de la família també la tinguin és molt alta. Així, és important que els membres de la família d’una persona diagnosticada amb aquesta malaltia es facin un control per detectar-la a temps i prevenir les possibles complicacions.

Algunes de les busquedes relacionades amb la hipercolesterolèmia familiar genètica són: «tratament de la hipercolesterolèmia familiar genètica», «diagnòstic de la hipercolesterolèmia familiar genètica» i «prevenció de la hipercolesterolèmia familiar genètica». És important destacar que aquesta malaltia no té cura, però amb un bon control dels nivells de colesterol i una dieta adequada es pot prevenir l’aparició de complicacions cardiovasculars.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

jrz