curiositats del portic de la glòria

0 2

El Pòrtic de la Glòria és una obra mestra de l’art romànic situada a la Catedral de Santiago de Compostel·la. Aquesta estructura, realitzada pel mestre Mateo al segle XII, és considerada una de les més importants del món per la seva riquesa iconogràfica i simbòlica. Una de les curiositats del Pòrtic de la Glòria és que es pot llegir com un llibre, ja que cada figura representa una història bíblica o un sant.

A més, el Pòrtic de la Glòria és conegut per la seva representació del Juí Final, on es mostra el Crist Pantocràtor en majestat, envoltat dels apòstols i els sants, decidint el destí de les ànimes. També és destacable la figura dels músics celestials, que toquen instruments medievals i que han estat considerats com una representació dels trobadors del Camí de Santiago. En definitiva, el Pòrtic de la Glòria és una obra d’art única que no deixa indiferent a ningú.

Algunes de les busquedes relacionades amb les curiositats del Pòrtic de la Glòria són: «significat simbòlic del Pòrtic de la Glòria», «representació del Juí Final al Pòrtic de la Glòria» i «històries bíbliques del Pòrtic de la Glòria».

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

jrz