curiositats del platà d’ombra

0 4

El platà d’ombra, també conegut com a plataner, és una espècie de gran importància en el paisatge urbà. A més de ser una font d’ombra i frescor, aquesta espècie té algunes curiositats que potser no coneixes.

En primer lloc, el platà d’ombra és una de les espècies més antigues de l’arbre del món. Es creu que va aparèixer fa uns 100 milions d’anys, durant l’època dels dinosaures. A més, aquesta espècie és capaç d’absorbir més diòxid de carboni que altres arbres, el que el converteix en una eina important per combatre el canvi climàtic.

D’altra banda, el platà d’ombra té una gran capacitat per adaptar-se a diferents condicions climàtiques. Això fa que sigui una espècie molt versàtil i que es pugui trobar en moltes zones del món. A més, té una gran resistència a les plagues i malalties, el que el converteix en una opció ideal per als jardins urbans.

Algunes de les busquedas relacionades amb curiositats del platà d’ombra podrien ser: «beneficis del platà d’ombra per al medi ambient», «com plantar un platà d’ombra en el meu jardí» i «curiositats sobre els arbres urbans».

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

jrz