curiositats de la pedra rosetta

0 0

La pedra rosetta és un objecte històric que ha captivat l’atenció dels amants de la història des de fa molt temps. Aquesta pedra és un fragment d’un monument egipci que data del segle II aC. El que fa aquesta pedra tan especial és que conté inscripcions en tres diferents sistemes d’escriptura: jeroglífics egipcis, demòtics i grecs.

Aquesta pedra va ser descoberta el 1799 per soldats francesos a Egipte. Després de la seva captura, va ser traslladada a Anglaterra on va ser estudiada per diversos lingüistes i arqueòlegs. La clau per a la seva comprensió va ser l’ús dels grecs com a pont entre els altres dos sistemes d’escriptura.

La pedra rosetta és una peça clau per a la comprensió de la història i la cultura egípcia i ha estat objecte d’estudi per molts anys. Algunes de les busquedes relacionades amb la pedra rosetta inclouen la seva importància en la descodificació dels jeroglífics egipcis, la seva influència en la comprensió de la cultura egípcia i la seva relació amb la història de la lingüística.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz