curiositats de kepler

0 2

Kepler va ser un astrònom alemany que va viure al segle XVII i XVIII. Va ser un dels primers científics a utilitzar dades empíriques per descobrir lleis matemàtiques que governen el moviment dels planetes al voltant del Sol. Una de les seves més grans curiositats va ser la seva llei de les òrbites el·líptiques, que demostra que els planetes es mouen en una trajectòria el·líptica al voltant del Sol en lloc de seguir una trajectòria circular perfecta.

Kepler també va descobrir altres lleis que governen el moviment planetari, com ara la llei de les àrees, que estableix que els planetes es mouen més ràpidament quan estan més propers al Sol i més lentament quan estan més lluny. A més, Kepler va demostrar que les òrbites planetàries són proporcionals a la distància mitjana entre el planeta i el Sol. Aquests descobriments van ser fonamentals per al desenvolupament de la física moderna i van obrir la porta a la comprensió de les lleis que governen tot el nostre univers.

Algunes de les cerques relacionades amb les curiositats de Kepler són: la llei de Kepler, l’òrbita el·líptica, la trajectòria planetària, el moviment planetari i l’astronomia.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

jrz