curiositats de chichen itza

0 0

Chichen Itza és un dels llocs arqueològics més interessants de Mèxic. Aquesta impressionant ciutat precolombina es troba a la Península de Yucatán i va ser construïda pels maies fa més de mil anys. Una de les seves característiques més notables és el castell de Kukulkán, també conegut com la piràmide de Kukulkán. Aquesta piràmide té quatre costats i cada costat té 91 esglaons, la suma de tots els esglaons és 364, més un esglaó a la part superior que representa l’equinocci de primavera. Els maies eren experts en astronomia i matemàtiques, i la construcció d’aquesta piràmide simbolitza la seva complexitat i coneixement.

Una altra curiositat de Chichen Itza és el Gran Joc de Pilota. Aquesta era una activitat molt important per als maies i es jugava en una pista allargada. Els jugadors no podien utilitzar les mans ni els peus per moure la pilota, sinó que havien d’utilitzar els seus colzes, genolls i malucs. El joc es va convertir en un esdeveniment religiós, amb el guanyador considerat un heroi, però també era un sacrifici humà, el jugador del equip perdent era sacrificat en honor als déus.

Finalment, la Plataforma de les Àguiles i els Jaguars és una estructura que es troba darrere de la piràmide de Kukulkán. Aquesta

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz