antoni de nebrija curiositats

0 0

Antoni de Nebrija va ser un humanista i lingüista espanyol del segle XV. Va ser el primer autor en escriure una gramàtica en castellà, la «Gramática Castellana», publicada el 1492. A més, també va escriure diverses obres literàries i filosòfiques.

Entre les curiositats sobre Antoni de Nebrija destaquen la seva amistat amb Cristòfor Colom, amb qui va treballar en la preparació dels textos que van ser presentats a la Corona per a finançar la seva expedició a Amèrica. També és destacable el fet que va ser nomenat cronista oficial de Castella, la qual cosa li va permetre recopilar i escriure la història de la seva època.

A més de la seva gramàtica, una de les obres més conegudes d’Antoni de Nebrija és «Las cuatrocientas», una col·lecció de poemes d’amor escrits en llatí. També va escriure «De lingua latina», una obra que tracta sobre la llengua llatina i la seva influència en altres llengües.

Algunes de les busquedes relacionades amb Antoni de Nebrija curiositats són: la seva biografia, la seva obra literària, la seva relació amb Cristòfor Colom i la seva influència en la llengua castellana.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz