així és la welwitschia la planta del desert que no pot morir

0 0

La welwitschia és una planta fascinant que habita als deserts més àrids del sud d’Àfrica. La seva característica més sorprenent és la seva longevitat, ja que pot viure durant més de mil anys. Això és possible gràcies a la seva habilidad d’adaptar-se a les condicions extremes del seu entorn, amb temperatures que poden superar els 50 graus centígrads i una pluja escassa i esporàdica.

La welwitschia és una planta perenne que només té dues fulles, que es divideixen en múltiples franges i s’estenen pel sòl del desert. Aquestes fulles són capaces de recollir la humitat de la boira i de la rosada del matí, que és la seva principal font d’aigua. La seva arrel també és molt profunda i s’estén horitzontalment per poder trobar aigua en el subsòl.

La welwitschia és considerada una espècie en perill d’extinció, però gràcies a la seva capacitat de sobreviure en les condicions més extremes, encara es pot trobar en algunes zones del desert de Namíbia i d’Angola. És una planta que ha despertat l’interès de molts científics i botànics, que estudien les seves propietats i la seva capacitat d’adaptació per aplicar-la en altres àmbits.

Algunes de les busquedas relacionades amb la welwitschia són: informació sobre la seva reproducció, els seus usos medicinals i les seves propietats nutricion

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz