abrus precatorius

0 0

L’abrus precatorius, també conegut com a «jequirity» o «llavor del rosari», és una planta que pertany a la família de les lleguminoses. És originària d’Àsia i Àfrica, i es caracteritza per tenir flors blanques i negres i llavors d’un color vermell intens amb una petita taca negra a la punta. Aquestes llavors són extremadament tòxiques per als éssers humans i animals, ja que contenen una substància anomenada abrina, que pot causar la mort si s’ingereix en quantitats suficients.

Malgrat la seva toxicitat, l’abrus precatorius s’ha utilitzat tradicionalment en la medicina popular per tractar diferents afeccions, com ara la bronquitis, la diarrea, les infeccions de la pell o les malalties de les vies urinàries. No obstant això, avui en dia, aquest ús està desaconsellat a causa dels riscos que comporta per a la salut. A més, l’abrus precatorius també s’utilitza en la fabricació de joies i objectes decoratius, tot i que això també pot ser perillós si les llavors entren en contacte amb la pell o les mucoses.

Algunes de les busquedes relacionades amb l’abrus precatorius són: els efectes tòxics de l’abrina en el cos humà; les diferents maneres d’utilitzar l’abrus precatorius en la medicina tradicional; i les precaucions que cal prendre a l’h

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz