10 curiositats de beethoven

0 0

Beethoven és un dels compositors més importants i reconeguts de la història de la música. A continuació, et presentem 10 curiositats sobre la seva vida i obra que segurament desconeixies.

1. Beethoven va néixer a Bonn, Alemanya, el 1770. El seu pare, Johann, era un músic mediocre que li va ensenyar a tocar el piano i el violí des de ben petit.
2. Als 17 anys, va traslladar-se a Viena per estudiar amb Joseph Haydn. Allà va conèixer altres grans compositors com Mozart i Salieri.
3. Beethoven va començar a perdre l’oïda a partir dels 26 anys i va quedar completament sord als 46. Això no va impedir que continués componint fins al final de la seva vida.
4. Va ser un compositor molt prolífic i va escriure més de 700 obres, incloent-hi 9 simfonies, 32 sonates per a piano i una òpera.
5. Beethoven era un home molt temperamental i sovint es posava molt nerviós. Es diu que va trencar el seu propi piano perquè no sonava com ell volia.
6. Va ser un gran amant de la natura i solia passejar per la muntanya per inspirar-se per a les seves obres.
7. Beethoven mai es va casar, però va tenir diverses relacions amoroses amb dones, incloent-hi una d’elles que li va escriure una famosa carta d’amor anomenada «Immortal Beloved».
8. Una de les seves

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no serà publicada.

També estem disponibles a:

Español - Português - English - Français - Русский - Polski - Tiếng Việt - Català


jrz